Представники Академії взяли участь у роботі Малої академії наук

Проректор з науково-педагогічної роботи Олег Білоус і доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Олег Савчук взяли участь в роботі журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який відбувся 25 лютого 2023 року. Представники Академії працювали у секції теології, релігієзнавства та історії релігії. Також у роботі журі в даній секції взяла участь доцентка кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Світлана Білоус.

Під час конкурсу-захисту учні із загальноосвітніх закладів освіти Івано-Франківської області представили свої наукові дослідження. Зокрема, в роботі даної секції взяли участь здобувачі освіти з Калуського ліцею № 7, Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла, Тисменицького ліцею, Долинського ліцею «Науковий», Ліцею № 12 імені Івана Франка Івано-Франківської міської ради, Ліцею імені Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради. Конкурс проходив у три етапи – спочатку учасники представили свої дослідження у вигляді наукової роботи, потім був відбувався постерний формат презентації і на завершальному етапі відбулася наукова конференція. Учні навчальних закладів області грунтовно підійшли до підготовки своїх робіт, кожен із них здійснював дослідження під керівництвом педагогів-професіоналів.

Під час роботи журі представники Академії також розповіли про можливості навчання в Академії Івана Золотоустого та запросили всіх до співпраці.

Інфо-центр ІФА