Проректор Академії взяв участь у міжнародному форумі політологів

26-27 січня 2024 року проректор Академії Олег Білоус взяв участь у роботі Першого міжнародного форум політологів в Україні.

Науковий захід було організовано Центром політичних досліджень (Львів) на базі кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка за партнерства Вроцлавського університету (Польща), Університету Печа (Угорщина), Пряшівського університету (Словаччина), Університету Градець-Кралове (Чехія).

Форум відбувався в місті Львові у Будинок вчених і об’єднав понад сто учасників з країн Європи.

Учасниками Форуму були партнери і експерти проєкту, співробітники закладів вищої освіти, науковці, дослідники та аналітики, політики і державні службовці різних рівнів, представники ЗМІ, громадянського суспільства і неурядових організацій, освітнє середовище загалом тощо.

Доповідачами на Форумі виступили дослідники із Вроцлавського університету (Польща), Університету Печа (Угорщина), Карлового університету (Чехія), Університету Градец Кралове (Чехія), Пряшівського університету (Словаччина), Центру Разумкова (Україна), Соціологічної групи «Рейтинг» (Україна), Університету імені Бар-Ілана (Ізраїль), Університету Вітовта Великого (Литва), Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса (Україна), а також журналіст «Радіо Свобода» Віталій Портніков.

У ході Форуму відбулося обговорення практичних та теоретичних інновацій і трендів у політичній науці та практиці, а також ключових аспектів сучасної політики і політології як в Україні, так і закордоном. Форум було організованого у рамках панельних дискусій і воркшопів, під час яких експерти та спікери поділилися своїм досвідом і думками на різні актуальні теми політології і політики.

Також організатори Першого міжнародного форуму політологів в Україні спільно з Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України провели засідання Асоціації політичних наук України. Предметом зустрічі стали питання координації та подальшої діяльності в сфері теоретичної і практичної політології в Україні, зокрема в контексті обговорення, запровадження і використання інновацій та трендів у політичній науці і практиці.

Перший міжнародний форум політологів в Україні став унікальною можливість для політологів і всіх, хто цікавиться політикою, зустрітися, поділитися досвідом та дізнатися більше про сучасні політичні виклики.

 

Інфо-центр ІФА