Новий науковий доробок викладача Академії: посібник із сучасної історії філософії

На початку січня 2024 року викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Івано-Франківської академії Івана Золотоустого й аспірант кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника протоієрей Віталій Деркач опублікував другий навчальний посібник «Історія філософії: від Нового часу до сучасності», який сприятиме збагаченню християнської філософської думки в Україні.

Цей навчальний посібник – із серії новітніх видань Академії з галузі гуманітарних і філософських наук. У цьому посібнику розкриваються ідеї мислителів-просвітників Нового часу, а також висвітлюються основні напрямки західної філософії XIX-XX століть. Останній розділ цього посібника присвячений  короткому нарису розвитку української філософської думки, який завершується розкриттям філософсько-світоглядних позицій провідних інтелектуалів УГКЦ.

Посібник прот. В. Деркача отримав надзвичайно позитивні відгуки й рецензії колег-науковців та рекомендований для студентів, викладачів, науковців та усіх, хто цікавиться сучасною історією філософії.

Інфо-центр ІФАІЗ