Представники Академії взяли участь у роботі Малої академії наук

В рамках співпраці між Івано-Франківською академією Івана Золотоустого та Івано-Франківським обласним відділенням Малої академії наук України (директор – Надія Дерев’янко), проректор Академії Олег Білоус і доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Олег Савчук взяли участь в роботі журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який відбувся 17-18 лютого 2024 року. Представники Академії працювали у секції релігієзнавства. Також у роботі журі в даній секції взяла участь доцентка кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Світлана Білоус.

Під час конкурсу-захисту учні із загальноосвітніх закладів Івано-Франківської області представили свої наукові дослідження. Зокрема, в роботі даної секції взяли участь здобувачі освіти з Калуша, Тисмениці, Долини, Івано-Франківська і Снятина. Конкурс проходив у три етапи – спочатку учасники представили свої дослідження у вигляді наукової роботи, потім відбувався постерний формат презентації і на завершальному етапі відбулася наукова конференція. Учні навчальних закладів області грунтовно підійшли до підготовки своїх робіт, кожен із них здійснював дослідження під керівництвом педагогів-професіоналів.

Відповідно до рішення журі, переможницею конкурсу-захисту стала Анастасія Кулик – учениця Івано-Франківського ліцею імені Миколи Сабата (науковий керівник – Брик Михайло Миронович), яка представила дослідження «Євхаристійний культ у пастирсько-богословській праці блаженного Григорія Хомишина».

Під час роботи в журі представники Академії розповіли про можливості навчання в Академії Івана Золотоустого та запросили всіх до співпраці.

Інфо-центр ІФА