Академія виступила співорганізатором Міжнародної конференції

4 квітня 2024 року у Івано-Франківську відбулася Міжнародна конференція експертів «75 років від створення НАТО: співпраця між Україною і Литвою в умовах російської загрози».

Організаторами конференції виступили Івано-Франківська академія Івана Золотоустого, Громадська організація «Науково-аналітичний центр Івано-Франківської ОТГ», Литовська асоціація атлантичного договору.

Конференція відбулася за підтримки міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

В конференції взяли участь президент Литовської асоціації атлантичного договору Аудріус Скайстис, директор Українського дому в Литві Микола Дзядзін, майор у відставці Сил добровільної служби національної оборони Литви Антанас Бурокас, капітан у відставці Сил добровільної служби національної оборони Литви Петрас Дедюра, представники інституцій громадянського суспільства, Збройних сил України, науковці, керівники органів місцевого самоврядування, волонтери, підприємці.

Під час роботи конференції обговорено широкий спектр сучасних викликів і загроз в контексті війни Росії проти України, окреслено історичний розвиток НАТО, роль та місце Литви в НАТО.

Окремо учасники конференції акцентували увагу на тривалій співпраці між Литвою і Україною та всесторонній допомозі Литви для України в умовах російської загрози. Присутні на конференції мали можливість актуалізувати поточні проблеми і потреби, які необхідні Україні в контексті війни та домовитися про співпрацю.

В рамках перебування на Прикарпатті литовські партнери відвідали кладовище, де похоронені українські воїни і поклали квіти на могили героїв.

Представники Литви передали гуманітарну допомогу, виступили в ефірах ЗМІ, провели зустрічі із представниками ЗСУ, відвідали Університет нафти і газу, оглянули експозиції виставок про національно-визвольну боротьбу українського народу.

 

Фото – Юрій Рильчук, Audrius Skaistys, Antanas Burokas, прес-служба Івано-Франківської міської ради.