Презентація книги - ЙОСИФ СЛІПИЙ. СПОМИН

26 травня студенти та викладачі Івано-Франківського Богословського Університету взяли участь у презентації  книги «Йосиф Сліпий. Спомини».

Книгу представляли о. д-р Іван Дацько, д-р Марія Горяча, Тарас Курилень та д-р Тарас Шманько. Розпочали презентацію привітанням Блаженішого Любомира (Гузара). Книга “Йосиф Сліпий. Спомини” складається з кількох частин. Перша – текст спогадів, які Йосиф Сліпий диктував своєму секретареві у Римі. Друга – коментарі упорядника Марії Горячої, а третя спогади Нормана Казенса, журналіста, який був посередником у справі звільнення Сліпого з ув’язнення між Папою Іваном XXIII, американським президентом Джоном Кеннеді та Микитою Хрущовим, першим секретарем ЦК.  

Своїми спогадами про працю і життя Патріарха Йосифа, з радістю поділився о. Іван Дацько. Також про підготовку до написання книги розповіла п. Марія Горяча. На прикінці презентації Архієпископ і Митрополит Івано-Франківської Архієпархії кир Володимир (Війтишин) висловив слова вдячності упорядникам за цю велику титанічну працю над споминами Йосифа Сліпого.

Інфо-центр ІФБУ