Зустріч студентів з директором Карітас Івано-Франківськ

У п’ятницю, 4 жовтня в семінарійному храмі Івано-Франківської духовної семінарії відбулася зустріч студентів третього та четвертого курсів з директором БО «БФ Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ», синкелом соціального служіння Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Володимиром Чорнієм.

Зустріч розпочалася із спільної молитви, після якої о. Володимир Чорній розповів про особливості соціального служіння у сучасних обставинах, а також про те, що на парафіях варто розвивати різні напрямки харитативної діяльності.

Після цього о. Володимир порівняв особливості служіння та формації сучасного священника із служінням священника в час, коли наша Церква вийшла з підпілля і була безпосередньо під репресіями та утисками; поділився власним досвідом священства, викликами та можливостями у соціальному служінні; наголосив на важливості віднайти саме свій дар служіння для повної реалізації у цьому служінні.

Отець Володимир наголосив, що Карітас є материнським обличчям Церкви, яку представляє кожен священник. Церква повинна відповідати на виклики часу і спрямовувати своє служіння в те русло, де це є найбільш потрібно, - що вона і робить.

В Івано-Франківській Архиєпархії УГКЦ є 20 парафіяльних карітасів, які інтенсивно працюють, зважаючи на потребу кожної парафії зокрема. Отець поділився секретом організації соціальних служінь на парафіях та ідеями для їх реалізації.

На завершення отець Назар Кібель, керівник курсу «Харитативна начальна практика», подякував директору благодійної організації «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» за представлення різних видів і напрямків харитативної діяльності.

 

Інфо-центр Академії