Святкування з нагоди акредитації

8 грудня в Українському католицькому університеті відбулося святкування з нагоди акредитації Римським апостольським престолом Богословського факультету. У цьому заході взяв участь також і Ректор Івано-Франківського Богословського Університу протоієрей доктор Олександр Левицький.

Відтепер університет має можливість відкривати нові ліценціатські та докторські програми у різних галузях богослов’я, а його дипломи і наукові ступені матимуть міжнародне визнання. УКУ може створювати власні філії у різних куточках України. Це означає, що всі семінарії можуть стати філіями богословського факультету УКУ.

Урочистості розпочалися спільною молитвою на Літургії, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, разом із владиками Постійного синоду УГКЦ, духовенством, викладачами та студентами УКУ в каплиці Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Опісля святкова академія продовжилася в атріумі Богословського факультету, де почесні гості привітали викладачів і студентів УКУ.

На святкування акредитації Богословського факультету УКУ очільники благодійного фонду «Повір у себе» Віктор та Ірина Іванчики подарували університету факсимільну копію Пересопницького Євангелія, яку видав і виготовив у 2008 році видавничий дім «Адеф-Україна».

Книга вагою 9,2 кг надрукована на шведському папері німецькими друкарськими машинками. Додатком до книги стало виготовлене спеціальне видання – «Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення», що містить транслітерацію та переклад тексту Пересопницького Євангелія на сучасну українську мову.

Отець та Глава УГКЦ Блаженніший Святослав подякував українським меценатам за підтримку програми «Соборна Україна і Київська традиція». Грамоти від Глави УГКЦ отримали: Мирослав Сеник, проректор з адміністрації та розвитку УКУ, Богдан Буца, Микола Кміть перший віце-президент професійної футбольної ліги України, Іван Торський, генеральний директор холдингу «ТКС», Зіновій Козицький, голова спостережної ради «Борова компанія горизонти», Олег Шуптар, Мирон Кіндій, бенефеціар компанії «ТВД». Вручення грамот відбулося в межах урочистостей із нагоди акредитації Римським Апостольським престолом богословського факультету УКУ.

Під час урочистостей з нагоди свята, Отець і Глава УГКЦ також освятив пам’ятну таблицю, яку інсталюють у будівлі філософсько-богословського факультету на пам’ять про цю подію.

За матеріалами УКУ