Гендерна ідеологія: загрози та виклики для християнської ідентичності

Сьогодні, 10 листопада, відбулась всеукраїнська науково-практична конференція на тему: "Гендерна ідеологія: загрози та виклики для християнської ідентичності". Організували конференція Інститут історії Церкви ІФБУ, разом з Інститутом родини ІФБУ, за підтримки Свято-Іоанівської Лаври Студійського уставу та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Розпочалася конференція з благословення і привітального слова єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії Владики Йосафата Мощича. Опісля до всіх присутніх звернувся Ректор Івано-Франківського Богословського Університету протоієрей д-р Олександр Левицький, котрий наголосив на важливості розгляду та обговорення даної проблематики і побажав усім учасникам плідної праці.

В ході конференції було представлено три тематичні доповіді.

Перша доповідь «Християнська ідентичність України та Європи», була виголошена о. д-ром Юстином Бойком, який є настоятелем Свято-Іоанівської Лаври Студійського уставу УГКЦ. Отець виклав тему своєї доповіді в трьох аспектах: корені християнської ідентичності, позитивні й негативні аспети та сучасність даної проблеми.

Другим доповідачем був кандидат історичних наук, доцент п. Олег Єгрешій, директор Інституту історії Церкви ІФБУ. У своїй доповіді «Гендерна ідеологія: між історичною ретроспективою та перспективою», п. Олег детально розповів, як історично змінювалась свідомість людини в аспекті гендерної ідеології.

Продовжив конференцію о. ліц. Руслан П'яста, директор Інституту родини ІФБУ, доповіддю «Загроза гендерної ідеології для родини». Отець Руслан роз’яснив походження гендеру та офіційну доктрину Церкви відносно цієї тематики. Доповідач наголосив, що завданням Церкви, в аспекті гендерної ідеології, є огортати любов'ю і приймати людину такою, якою Бог її сотворив.

Завершилась Всеукраїнська науково-практична конференція цікавими дискусіями та підведенням підсумків у конференційному залі ІФБУ. Відтак Ректор ІФБУ, о. д-р Олександр Левицький, подякував всім тим, хто відгукнувся і приїхав на конференцію, наголосивши, при цьому, на важливості таких наукових зібрань.

 

Інфо-центр ІФБУ