Педагогічна рада ІФБУ

9 лютого в конферен-залі навчального корпусу відбулась педагогічна рада професорсько-викладацького складу Івано-Франківського Богословського Університету.

Засідання розпочав Ректор ІФБУ протоієрей д-р Олександр Левицький, котрий найперше подякував усім викладачам за співпрацю, розуміння і старання, які вони докладають для творення однієї спільної справи - навчання та виховання майбутнього покоління. Ректор коротко прозвітував про кількість студентів на кожному факультеті та інститутах. Також о. Олександр розповів про синодальну програму для вищих духовних навчальних закладів Української Греко-Католицької Церкви, у підготовці якої він брав участь, будучи головою робочої групи. Окрім того ректор представив навчальну програму ІФБУ, наголосивши, що вона складена згідно синодальної програми, і навчання триватиме не 7 років, як це було ще минулого року, а 6 років.

Опісля слово було надано віце-ректору з навчальної роботи прот. Борису Гобиру. Він детально зупинився на роз’ясненні змін у навчальній програмі. Позитивно оцінив те, що синод єпископів, через робочу групу, до складу якої входили представники всіх навчальних установ УГКЦ, уніфікував навчальний процес вищих духовних навчальних закладів УГКЦ. Тут вже є чіткий поділ на обов’язкові дисципліни та пропоновані. "У 90-ті роки, - зазначив о. Борис, - ми могли тільки мріяти про таке, оскільки чіткої програми вивчення філософсько-богословських дисциплін не було".

Наступною до слова було запрошено п. Галину Гришко, декана катехитично-педагогічного факультету ІФБУ. п. Галина у своєму виступі коротко озвучила поточний навчальний процес на факультеті, розповіла про плани на майбутнє, про співпрацю з Прикарпатським Національним Університетом і т.д.

Директор дяківсько-регентського інституту, п. Любов Терлецька, коротко розповіла про роботу даного інституту, зокрема про сам навчальний процес, а також про кількість студентів на кожному курсі. Також запропонувала запровадити при дяківсько-регентському інституті курси підвищення кваліфікації парафіяльний дяків-регентів для усієї Івано-Франківської Архієпархії.

прот. д-р Олег Каськів, директор інституту постійної священичої формації, розповів про діяльність даного інституту. Зокрема висвітлив потребу підвищення кваліфікації нашого духовенства. Найосновніша мета даного інституту, зазначив о. Олег, полягає в ознайомленні наших священиків із найсучаснішими вимогами та викликами, які постають перед священиками.

Наступному слово було надано директору інституту історії Церкви, кандидату історичних наук, доценту п. Олегу Єгришію. Він розповів про діяльність інституту, зокрема про проведені численні конференції, а також про деякі плани на майбутнє. Також анонсував найближчу конференцію, приурочену 150-річчю від дня народження єпископа Григорія Хомишина, яка відбудеться 30 березня 2017 р.

На завершення Митрополит Івано-Франківський Кир ВОЛОДИМИР Війтишин подякував кожному викладачеві за титанічну працю і побажав подальших успіхів і Божого благословення.

   

Інфо-центр ІФБУ