Майстер-клас з писанкарства

1 квітня в Музеї мистецтв Прикарпаття відбувся майстер-клас із писанкарства, у рамках акції «Подаруй воїну писанку!». Даний благодійний захід мав на меті популяризувати писанкарство на теренах Прикарпаття. Організаторами культурно-мистецького заходу були співробітники Музею мистецтв Прикарпаття, за сприяння ректора Івано-Франківського Богословського університету ім. св. Івана Золотоустого о. д-ра Олександра Левицького.

Розпочався захід з Молебня до Богородиці, який отці відслужили для всіх гостей та учасників акції в одній з найстарших святинь Івано-Франківська. Надалі, о. д-р. Віталій Козінчук, декан гуманітарного факультету ІФБУ, розповів усім присутнім про історію писанкарства та наголосив, що писанка – образ унікального мистецтва українців, аналогів якого немає жодна держава у світі.

В майстер-класі взяли участь студенти Івано-Франківського Богословського Університету імені св. Івана Золотоустого, молодь парафії св. Архистратига Михаїла с. Іваниківка, а також парафіяни храму св. Юрія Побідоносця м. Івано-Франківськ.

Відтак, можливо вперше в житті взявши писачки до рук, учасники майстер-класу почали малювати, під керівництвом та порадами п. Іванни Равлюк – спеціаліста Музею мистецтв Прикарпаття.

На завершення, кожен учасник мав змогу побачити плід своєї праці, а відтак зрозуміти, яке важливе місце займає писанка у сакрально-мистецькому житті українців.

о. д-р Віталій Козінчук