Презентація книги в ІФБУ

3 травня 2017року в стінах Івано-Франківського Богословського Університету, відбулося представлення десятої книги із серії «За тебе, свята Україно» під назвою «Два століття служіння Богові і нації: УГКЦ на Буковині» (Нестор Мизак та Андрій Яремчук), що несе надзвичайно цінну інформацію про життя УГКЦ на Буковині і не тільки.

На початку до студентів-богословів та гостей звернувся із привітальним словом отець-доктор Річард Горбань – віце-ректор ІФБУ з наукової роботи. Він привітав гостей та представив доповідача - пана Андрія Яремчука - співавтора, доцента, кандидата історичних наук, який проводив презентацію книги.

Десята книга серії «За тебе, свята Україно» містить значний об’єм даних зокрема з історії буковинської Церкви та біографічні дані багатьох особистостей що відіграли значну роль у житті УГКЦ на Буковині та Церкви в цілому.

Гості та студенти мали можливість побачити чудові слайди, котрі коротко вводили в сюжет книги, яка, за словами пана Андрія, є «створена людьми і для людей».

Доповідач звернувся до студентів-богословів із закликом дослідити та взяти за взірець велетнів духу, доля яких стала основою для дослідження у книзі. Ми всі повинні розуміти, яке життя було в тодішніх священиків і активних громадян України, але їхнє серце було сповнене любові до України та матері-Церкви. Це якраз і дало можливість не лише протистояти утискам, але також зберегти честь і гідність, і більше того - розвинути Українську Греко-Католицьку Церкву в Україні та, зокрема, на Буковині.

Пізніше до всіх присутніх із теплими словами звернулася пані Ольга Бабій, яка побажала молоді України бути подвижниками і нести слово Боже у світле майбутнє нашої нації.

Завершив презентацію о. д-р Річард Горбань, висловивши подяку та найщиріші побажання усім присутнім.

 
     

Підготував: Пащак Тарас