Вручення дипломів випускникам ІФБУ

10 липня відбулося урочисте вручення дипломів випускникам Івано-Франківського Богословського Університету імені св. Івана Золотоустого та Івано-Франківської Духовної Семінарії Св. Свщмч. Йосафата.

Святкова частина розпочалося Архієрейською Божежественною Літургією, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. Співслужили Владиці ректор ІФБУ прот. д-р Олександр Левицький, віце-ректор ІФДС прот д-р Андрій Чорненко, професорсько-викладацький склад університету та духівники семінарії.

По завершенню Літургії з привітальним словом до випускників звернувся Митрополит Володимир.

«Всі ці роки ви навчались у семінарії для того, щоб тепер бути пастирями для нашого українського народу. Нехай же в цьому допомагає вам Господь, а ми будемо всіляко вас підтримувати», - пообіцяв Владика.

У привітальному слові Ректор ІФБУ о. Олександр Левицький побажав випускникам-семінаристам йти дорогою, яка веде до єдності церкви і народу, та брати приклад з свщмч. Йосафата, який був перейнятий світлою ідеєю єдності християнського українського народу ціле своє жертовне життя.

В свою чергу отець Андрій Чорненко подякував батькам, які віддали своїх дітей на тривале навчання і підтримували їх покликання служити Богові і людям.

Цьогоріч випускниками стали 36 студентів. Їм після слів привітання вручили дипломи університету та семінарії. На завершення, зі словами вдячності Митрополиту Володимиру, ректору, духівникам, викладачам звернувся студент 6 курсу курсу, ієрей Михайло Паляк. Він, від імені випускників, сердечно подякував усім, хто на протязі цих шести років спричинився до їхнього вишколу та духовної формації.

Інфо-центр ІФБУ
За матеріалами Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ