До нас завітали майбутні студенти

26 січня 2019 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого та в Івано-Франківській духовній семінарії імені святого священномученика Йосафата відбувся День відкритих дверей.

На зустріч із представниками Академії і Семінарії прибули майбутні студенти з Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської областей.

Розпочалися презентаційні заходи у великому конференційному залі, в корпусі на вулиці Софрона Мудрого, 22. Перед присутніми виступили проректор з навчально-методичної роботи, отець Андрій Чорненко, проректор з наукової роботи Олег Білоус, відповідальний секретар Приймальної комісії Руслан Делятинський, доцент кафедри богослов’я, отець Олег Каськів, головний бухгалтер Тетяна Богуславська. Представники Академії розповіли про особливості функціонування навчального закладу, про можливості навчання, здійснення наукової роботи та про комфортні умови перебування в сучасному закладі нового типу. Майбутні студенти, а також їхні батьки отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Згодом учасники Дня відкритих дверей відвідали бібліотеку Академії, де директор бібліотеки Іванна Стрихар і провідний бібліотекар Юрій Залуцький розповіли про книгозбірню та зупинилися на особливостях і унікальностях бібліотечних фондів.

Потім присутні оглянули сучасні аудиторії, побували в затишному кафе, відвідали інші приміщення та були проінформовані про можливості унікальної медичної структури – Клініки святого Луки.

Далі всі учасники Дня відкритих дверей перейшли до Семінарії, що на вулиці Василіянок, 64, де віце-ректор, отець Андрій Чорненко і головний духівник, отець Ярослав Тимішак розповіли про особливості формаційного процесу в Семінарії, акцентували увагу на особливостях функціонування семінарійної спільноти та відповіли на запитання присутніх.

Після зустрічі в семінарійному храмі, префект Семінарії, отець Юрій Сидір провів для присутніх екскурсію в приміщенні корпусу. Зокрема, майбутні студенти оглянули комп’ютерні класи, відпочинкові рекреаційні приміщення, ознайомилися із комфортними кімнатами для проживання, побували в спортивному тренажерному залі. Завершилися заходи з нагоди Дня відкритих дверей в сучасній просторій їдальні, де всі присутні покуштували смаколики, приготовлені працівниками їдальні.

 

Інфо-центр ІФА