Викладачі академії на "Галицькому лекторії"

В Івано-Франківську 16 жовтня відбулась перша зустріч унікального проекту «Галицький лекторій».

Експерти найрейтинговіших ЗВО Івано-Франківська та Львова зійшлись у дружньому батлі «Освіта: диплом чи знання?». Академію Івана Золотоустого представляли доцент кафедри богослов’я Віталій Козінчук, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Руслан Делятинський і старший викладач Андрій Яцишин.

Організатори заходу показали людям успішні кейси, які працюють на Галичині. В західноукраїнському регіоні є багато хороших приватних закладів, якими варто пишатись: «Ми хочемо сказати, що вони є і про них потрібно знати. Можливо, навіть, вдасться надихнути майбутнє покоління на створення своїх освітніх закладів», – наголосив співорганізатор зустрічі Владислав Біль.

о. Віталій Козінчук наголосив: «Івано-Франківськ надзвичайно полікультурне місто. Воно знаходиться на пограниччі культур Сходу і Заходу, що дає можливість збагачувати нашу богословську освіту новими західноєвропейськими тенденціями. Івано-Франківська академія Івана Золотоустого – духовний та інтелектуальний форпост для Галичини», − каже Козінчук.

Лекторка, що представляла Український Католицький Університет, Марія Гонська зазначила, що мати добрі знання вкрай необхідно для служіння Батьківщині: «Викладачі зараз говорять студентам, що їм буде важко працювати без знань, вони будуть робити за трьох. Україна втратила багато часу і тільки важкою працею можна буде здобути те, що ми чекаємо», – констатує Гонська.

Пан Руслан Делятинський розповів аудиторії про специфіку навчання в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого: «Наш заклад формує студентів для майбутнього Церкви і держави. Івано-Франківська академія Івана Золотоустого – це не тільки заклад закритого типу для фахівців з богослов’я. Ми навчаємо різних хлопців і дівчат, які в майбутньому зможуть очолювати релігійні організації, аналітичні і експертні центри, дослідницькі і наукові структури», − додав Делятинський.

о. Віталій Козінчук