Регіональна конференція до 160-ліття з дня народження Костя Левицького

28 листопада 2019 р. представники Івано-Франківської Академії Івана Золотоустого взяли участь в регіональній конференції, присвяченій ювілею 160-ліття від дня народження Костя Левицького, видатного українського політика і державного діяча, правника, публіциста.

На конференції були присутні представники духовенства УГКЦ з м. Тисмениця, представники місцевого самоврядування та чисельна громада науковців з Івано-Франківська, Тисмениці та інших міст. У перервах між доповідями звучали вокально-інструментальні виступи, серед яких студентів Івано-Франківської Академії Івана Золотоустого та Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата.

Під час історичного лекторію було представлено цікаві доповіді, присвячені становленню світогляду, родинним зв’язкам, професійній та громадсько-політичній діяльності Костя Левицького. На конференції виступили із доповідями викладачі та студенти Івано-Франківської Академії: студенти Бойцанюк Роман та Станіщук Ігор на тему «Життя та діяльність священнослужителів підпільної УГКЦ», завідувач кафедри соціально-гуманітраних дисциплін Руслан Делятинський та вихователь Нижнівського НВК Ганна Лупипсів на тему «Родина Левицьких в Нижневі, або маловідомі сторінки біографії Костя Левицького». За матеріалами конференції заплановано видання збірника доповідей.

Після пленарних засідань учасникам конференції було представлено дві локації «Мистецька подорож «Моваю живопису говорить історія»» та «Зустріч зі священиками у храмі «Бог єднає серця»».

Зустріч пройшла в теплій невимушеній атмосфері.


Інфо-центр ІФА