Презентація монографії «Львівський Манчестер і Галицька Каліфорнія»

26 лютого 2020 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбулася презентація монографії львівської науковиці, публіцистки, докторки історичних наук Оксани Пасіцької «Львівський Манчестер і Галицька Каліфорнія. Соціально-економічна діяльність українців Галичини (20-30-ті роки ХХ століття)». Модерував захід доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Академії, кандидат історичних наук Олег Єгрешій.

На презентації були присутніми викладачі та студенти навчального закладу, духовенство, науковці, представники закладів вищої освіти області, громадські діячі міста Івано-Франківська.

Учасники презентації із зацікавленістю ознайомилися із науковим доробком пані Оксани про суспільно-економічну діяльність УГКЦ, зокрема її роль у суспільно-економічних процесах Галичини, піднесенні економічної свідомості та культури населення. Автор монографії підкреслила, що митрополит Андрей Шептицький представляв інтереси всього населення, незалежно від їхнього соціального статусу, брав активну участь не лише у релігійній, культурно-освітній, благодійній, а й у політичній та економічній сфері, він ініціював справедливі умови ведення бізнесу, боровся з проявами хабарництва, контролював діяльність підприємств за допомогою спеціально розроблених “люстраційних протоколів”.

Гостя продемонструвала слайд-презентацію та відповіла на запитання присутніх.

 

Інфо-центр ІФА