Доцент Академії взяв участь у мистецькому заході

12 березня 2020 року доцент кафедри богослов’я Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, кандидат наук з богослов’я о. Віталій Козінчук на запрошення ректорату Університету Короля Данила взяв участь у відкритій лекції, присвяченій проблематиці художнього ковальства і перспектив його розвитку в Україні.

Ознайомчий екскурс зі слюсарським і ковальським мистецтвом зробив Сергій Полуботько – голова правління Всеукраїнської спілки ковальського мистецтва України, організатор фестивалю «Свято ковалів» у місті Івано-Франківську. Полуботько стверджує, що в реаліях нашого часу є необхідність залучати до ковальської справи молодих людей. Пан Сергій вважає, що ковальське мистецьке ремесло в Україні після довгих років занепаду починає стрімко розвиватися, тож потрібні нові умільці, яким слід передавати особливості цього тонкого мистецтва.

о. Віталій Козінчук взяв участь у дискусії, яка стосувалася формування характерного «українського стилю» у цьому виді мистецтва, подальшої перспективи для творення національної школи художнього ковальства в Україні та можливої співпраці митців-ковалів з еклезіальними структурами Церкви. Також було домовлено про подальшу співпрацю, зокрема, про зустріч Сергія Полуботька зі студентами Івано-Франківської академії Івана Золотоустого.

Інфо-центр ІФА