КРАЩІ ЙДУТЬ ДО КРАЩИХ!

Кілька тижнів тому на регіональних internet-ресурсах з’явилась інформація про те, що учень Калуської ЗОШ I-III ступенів №3 Тарас Котик здав сумарно ЗНО на 593,5 бала із максимальних 600. Зокрема, українську мову – на 197,5, історію – на 198, географію – на 198. Ця інформація викликала неабиякий резонанс в освітньо-науковому середовищі краю. Адже це – непересічна подія.

Для продовження та розвитку свого життєвого шляху та своєї навчально-дослідницької діяльності Тарас без вагань вирішив стати богословом і вступати на бакалаврську програму до Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Надзвичайно важливо, що він прагне стати студентом закладу вищої освіти Прикарпаття, який є науковою і навчальною структурою нового покоління.

11 серпня 2020 року Тарас Котик завітав до Академії, щоб ближче ознайомитися із вищим навчальним закладом своєї мрії. В ході розмови із проректором з наукової роботи Олегом Білоусом і головою Студентського самоврядування Андрієм Жуком він розповів про себе, про свої мрії та поділився думками про формування своїх життєвих принципів і пріоритетів.

Юнак родом із Калуша. Улюбленими предметами у школі були правознавство, історія, географія та інформаційні технології. За 4 роки на обласних олімпіадах здобув 11 перемог, а на Всеукраїнських – 2 перемоги з предмету «історія». Окрім того, за відмінні результати у навчанні нагороджений золотою медаллю.

Після 5-го класу Тарас пішов у табір «Веселі канікули з Богом» і тоді його почало глибше цікавити релігійно-духовне життя. Він став членом молодіжної організації «УМХ» , брав участь у прощах до Крилоса, Зарваниці тощо. Після 6-го класу став членом «Вівтарної дружини» та брав літургійну участь у Богослужіннях. Після 8-го класу став волонтером, а у 9-му – вихователем у таборі. З 2018 року був волонтером парафіяльного «Карітасу».

Тарас дуже цінує свою родину, яка у всьому його підтримує і надзвичайно позитивно поставилася до його життєвого вибору. Тарас прагне стати священником.

Під час зустрічі проректор Олег Білоус розповів про Академію, про її унікальність на ринку освітніх послуг та про принципи діяльності; Андрій Жук розказав про реалізацію проектів Студентського самоврядування та про студентське життя в Академії вцілому.

Майбутній теолог – Тарас Котик – зазначив, що він впевнений у своїх силах і якщо буде іти з Христом , то все буде добре.

А ще він переконаний, що перша думка завжди правильна, оскільки бали під час ЗНО втратив на тому, що із правильного варіанту виправив на неправильний і через те з історії отримав не 200, а 198 балів…

 

 

Андрій Жук