Про наукове Товариство

Наукове товариство студентів, аспірантів і молодих вчених Приватного закладу вищої освіти «Івано-Франківська академія Івана Золотоустого» (далі – НТСАіМВ) є структурною частиною системи самоврядування Академії, що створений з метою координування науково-дослідної і видавничої діяльності закладу вищої освіти.

 

Історія Наукового товариства

НТСАіМВ створено 31.01.2019 року відповідно до наказу № 010/а ректора Академії митр. прот. проф. Олександра Левицького з метою кращої та систематично організованої наукової роботи в студентському середовищі закладу. Координатором створення Наукового товариства, було призначено викладача кафедри богослов’я Василя Тучапця, який співпрацював із ініціативною групою студентів спеціальності «Богослов’я».

27 березня 2019 року (протокол №18) Вчена рада Академії офіційно затвердила Положення про Наукове товариство студентів, аспірантів та молодих вчених ПЗВО «Івано-Франківська академія Івана Золотоустого».

Від моменту інституалізації  Товариства, одразу ж розпочалася активна робота, спрямована на розвиток та утвердження його як гаранта високоякісної наукової діяльності на зразок наукових спільнот та конфедерацій класичних європейських закладів вищої освіти, що ґрунтується на принципах відкритості, прозорості, академічної доброчесності та кваліфікованості.

Першим головою Наукового товариства на загальних зборах було обрано студента ІV курсу спеціальності «Богослов’я» Юрія Залуцького, який після завершення навчання за рівнем бакалавра у липні 2019 року виїхав на закордонні богословські студії.

Згідно розпорядження голови Студентського самоврядування № 05 від 19.09.2019 року другим головою НТСАіМВ було призначено студента ІІІ курсу спеціальності «Богослов’я» Романа Бойцанюка, який виконував ці обов’язки протягом 2019-2020 навчального року.

Відповідно до рішення зборів Наукового товариства від 16.10.2020 р., новим очільником НТСАіМВ було обрано Ростислава Мужика, студента ІІ курсу освітньої програми «Богослов’я», який виконує ці обов’язки по сьогоднішній день.

 

Цілі, завдання та функції НТСАіМВ

Фундаментальними принципами, якими керується Наукове товариство студентів, аспірантів і молодих вчених ПЗВО «Івано-Франківська академія Івана Золотоустого» у свої діяльності є:

► свобода наукової творчості;
► добровільність;
► колегіальність;
► відкритість;
► рівність.

Основними функціями та напрямками діяльності Товариства є:

► підтримка та координування вільної науково-дослідної діяльність студентів, аспірантів та молодих вчених Академії;
► контроль та спрямування новаторського творчого наукового руху в Академії, статистичне опрацювання інформації про наукову діяльність ЗВО та її систематизація;
► допомога та співпраця із управлінням та адміністрацією Академії задля удосконалення/покращення наукового процесу;

Головними завданнями Наукового товариства є:

► пошук та залучення талановитих студентів серед академічної спільноти та залучення їх до наукової і винахідницької праці;
► створення атмосфери співпраці, колективізму та здорової конкуренції серед членів НТСАіМВ;
► проведення науково-практичних конференцій присвячених певній події, чи особі.
► написання наукових статей та участь у різноманітних заходах інших навчальних закладів.
► опублікування та поширення результатів науково-дослідної праці членів Товариства у заключних матеріалах конференцій, круглих столів та у науковому віснику Академії «Добрий Пастир».

 

Сучасний стан НТСАіМВ

На сьогоднішньому етапі розвитку ПЗВО «Івано-Франківська академія Івана Золотоустого» Наукове товариство студентів, аспірантів і молодих вчених становить невід’ємну частину науково-дослідного авангарду цього закладу та сприяє його виходу в когорту кращих закладів вищої освіти регіону та цілої України.

Також, варто зауважити той факт, що наукове товариство гармонійно співпрацює з іншими вищими навчальними закладами м. Івано-Франківська та багатьох міст України й поза її межами. Цьому особливо сприяє налагодження на офіційному рівні співпраці Академії з іншими ЗВО. Свідченням такого наукового конгломерату НТСАіМВ з іншими науково-дослідними підрозділами є численна кількість статей та доповідей на конференціях, симпозіумах та тематичних вечорах.

Таким чином, Наукове товариство студентів, аспірантів і молодих вчених стало осередком формування плеяди новочасних молодих науковців, які вже сьогодні працюють на академічній ниві задля створення унікальної загальнонаціональної системи навчання та виховання й посідання в ній почесного місця класичної філософсько-богословської освіти, яка вже близько як тисячу років служить духовно-моральним стержнем київського християнства.


Контакти: вул. Владики Софрона Мудрого 22
м. Івано-Франківськ
тел.: +38958383140