В рамках занять з «Місіології» відбулася зустріч з представником мусульманської громади

27 жовтня у Івано-Франківській академії Івана Золотоустого в рамках занять з «Місіології» відбулась зустріч із представником мусульманської громади Усманом Фазиловим. Метою даної зустрічі було поглиблення студентами навичок міжконфесійного діалогу. Участь у діалозі брали студенти другого курсу магістратури під проводом доктора філософії, доцента кафедри богослов’я отця Віталія Козінчука.

Пан Усман розказав студентам про свій життєвий шлях, а також поспілкувався зі студентами, звертаючи увагу на актуальні теми, пов’язані із місійною діяльність. Звертаючись до студентів, Усман Фазилов наголошував: «Ви несете нашого Господа у світ...», «Ви повинні вчити людей не бути лицемірами перед Господом та перед народом». Ці ключові тези він пояснював тим, що з точки зору мусульманської релігії людина має певну відповідальність перед Всевишнім і її подальша доля залежить від того чи робила вона добро, чи зло. За словами гостя, нам (християнам і мусульманам) немає чого ділити тому, що «одна віра – один Господь».

В процесі діалогу було заторкнуто такі теми як: молитва, правда, життя після смерті, поширення ісламу, прощення та інші. На завершення Віталій Романович подякував гостеві за якісний і щирий діалог.

Такі інтелектуально-культурні зустрічі, в межах вивчення місійної діяльності, допоможуть студентам розширити кругозір та навчитися будувати добрі діалоги з представниками інших конфесій та віросповідань.

Інфо-центр ІФА