Відкрита лекція з мистецтвознавства

30 листопада 2020 року у Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбулась відкрита лекція для студентів третього курсу з дисципліни “Сакральне мистецтво та богослов’я ікони”, яку провів відомий художник-вітражист Ігор Волошин.

Темою зустрічі – “Вітражне мистецтво у церковному житті”. Пан Ігор, виходячи із власного досвіду, під час лекції розповів студентам про мистецтво малювання на склі, його творення та історію. Митець наголосив на важливості вітражів у храмах: ”Зараз іде тенденція осучаснення храмів, однак вітраж є невід’ємною частиною розпису храму”. Доцент кафедри богослов’я отець Віталій Козінчук підкреслив важливе значення вітражів у сакральному мистецтві. Пан Ігор є автором багатьох вітражних експозицій, його роботи знаходяться як у храмах Івано-Франківська, так і поза його межами.

Студенти-богослови мали змогу поставити питання митцю Ігорю Волошину і отримати вичерпні відповіді. Насамкінець отець Віталій Козінчук подякував лектору за цікаву та пізнавальну розповідь та побажав нових творчих успіхів у його праці.

 

Інфо-центр ІФА