ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПЕРЕГЛЯД ОСВІТНІХ ПРОГРАМ

ПРИВАТНИЙ ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ
«ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА АКАДЕМІЯ ІВАНА ЗОЛОТОУСТОГО»
ФАКУЛЬТЕТ ГУМАНІТАРНИХ НАУК

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПЕРЕГЛЯД ОСВІТНІХ ПРОГРАМ

Шановні науково-педагогічні працівники, представники студентського самоврядування та представники роботодавців!

 

Запрошуємо Вас взяти участь в обговоренні та удосконаленні освітньо-професійних програм (ОПП) «Богослов’я» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти.

Вказані ОПП розміщені на сайті Академії за покликаннями:

* за ОР бакалавра;

* за ОР магістра.

 

Увага!!! Для розгляду та розробки пропозицій брати до уваги лише офіційно затверджені версії ОПП, які розміщені за вище вказаними покликаннями!

 

При розробці та поданні пропозицій необхідно звернути увагу, зокрема, на наступні компоненти ОПП «Богослов’я» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти:

Розділ 1. Загальна інформація про освітню програму (пропозиції щодо наявності акредитації).

Розділ 2. Мета (цілі) освітньої програми (пропозиції щодо удосконалення формулювання окремих компонентів мети освітньої програми).

Розділ 3. Характеристика освітньої програми (пропозиції щодо уточнення складових компонентів ОПП та особливостей програми).

Розділ 4. Придатність випускників щодо працевлаштування та навчання (пропозиції щодо розширення або звуження, відповідно до Державного класифікатора професій України (ДК 003:2010), придатності випускників Академії до працевлаштування).

Розділ 5. Перелік компонентів освітньої програми (для ОПП ОР магістр – пропозиції щодо зміни назв дисциплін, їх позиціонування в циклах загальної та професійної підготовки як обов’язкових чи вибіркових, кількості кредитів і загального обсягу годин, порядку читання за семестрами; для ОПП ОР бакалавр – пропозиції щодо доповнення переліку навчальних дисциплін, зокрема додаткових вибіркових дисциплін (щонайменше по одній) в циклах загальної та професійної підготовки; щодо переформатування циклів загальної та професійної підготовки).

Розділ 6. Програмні компетентності (пропозиції щодо формулювання загальних і фахових компетентностей із врахуванням формулювання компетентностей у розділі IV «Перелік компетентностей випускника» у проектах Стандартів вищої освіти з спеціальності 041 «Богослов’я» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) освітніми рівнями й інших нормативних документів).

Розділ 7. Програмні результати навчання (пропозиції щодо формулювання компетентностей із врахуванням формулювання результатів навчання у розділі V «Нормативний зміст підготовки здобувачів вищої освіти, сформульований у термінах результатів навчання» у проектах Стандартів вищої освіти з спеціальності 041 «Богослов’я» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) освітніми рівнями, а також відповідно до програмних результатів навчання, зафіксованих у робочих програмах або силабусах з навчальних дисциплін, які читають в Академії).

Розділ 8. Викладання та оцінювання (для ОПП ОР магістр – пропозиції щодо формулювання додаткових альтернативних форм поточного та проміжного модульного контролю роботи студентів; для ОПП ОР бакалавр – пропозиції щодо формулювання підходів до викладання та навчання, визначення додаткових альтернативних форм поточного, проміжного та підсумкового контролю роботи студентів).

Розділ 9. Форми атестації здобувачів вищої освіти (для ОПП ОР магістр пропозиції щодо удосконалення вимог до атестації; для ОПП ОР бакалавр – формулювання пропозицій щодо форм атестації (комплексний екзамен та / або бакалаврська дипломна робота) і вимог до атестації випускників).

Розділ 10. Ресурсне забезпечення реалізації програми:

10.1. Кадрове забезпечення (пропозиції щодо конкретизації залучення фахівців-практиків до окремих тем з навчальних дисциплін);

10.2. Матеріально-технічне забезпечення (пропозиції щодо уточнення переліку спеціалізованих кабінетів з дисциплін та їх реального формування, технічного й навчально-методичного забезпечення);

10.3. Інформаційне та навчально-методичне забезпечення (пропозиції щодо формування електронної бібліотеки Академії, реального забезпечення формування навчально-методичних комплексів з дисциплін)

Розділ 11. Академічна мобільність.

11.1. Національна кредитна мобільність (пропозиції щодо укладення та практичної реалізації нових угод про співпрацю з вітчизняними закладами вищої освіти та науковими установами);

11.2. Міжнародна кредитна мобільність (пропозиції щодо укладення угод про співпрацю укладення та практичної реалізації нових угод про співпрацю з іноземними закладами вищої освіти та науковими установами);

11.3. Навчання іноземних здобувачів вищої освіти (пропозиції щодо формування відділу роботи з іноземцями та додаткового ліцензування ОПП з метою підготовки іноземців та осіб без громадянства).

Таблиця 1. Матриця відповідності програмних компетентностей обов’язковим компонентам освітньої програми (пропозиції відповідно до Розділу 6).

Таблиця 2. Матриця відповідності програмних компетентностей вибірковим компонентам освітньої програми (пропозиції відповідно до Розділу 6).

Таблиця 3. Матриця відповідності програмних результатів навчання обов’язковим компонентам освітньої програми (пропозиції відповідно до Розділу 7)

Таблиця 4. Матриця відповідності програмних результатів навчання вибірковим компонентам освітньої програми (пропозиції відповідно до Розділу 7).

 

Усі пропозиції щодо удосконалення ОПП просимо до 30 квітня 2021 року надсилати на електронну пошту (емейл) проректора з навчально-методичної роботи Чорненка Андрія Володимировича (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) з позначкою (темою листа) «Пропозиції щодо удосконалення ОПП «Богослов’я» за ОР бакалавра та/або магістра».

Систематизовані пропозиції будуть розглянуті та обговорені на спільному засіданні випускової кафедри богослов’я та допоміжної кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, враховані в процесі розробки нової редакції ОПП «Богослов’я» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти, які будуть затверджені на засіданні Вченої ради Академії в червні 2021 року.

Нова редакція ОПП «Богослов’я» за першим (бакалаврським) та ОПП «Богослов’я» другим (магістерським) рівнями вищої освіти будуть введені в дію (набудуть чинності) з 2021/2022 навчального року.

Схвалені в новій редакції ОПП є основою для коригування та удосконалення робочих навчальних планів за спеціальністю 041 «Богослов’я» на 2021/2022 навчальний рік, проведення розрахунків навчального навантаження науково-педагогічних працівників кафедр Академії, організації освітнього процесу за розкладом занять на денній та заочній формах навчання.

 

Ректорат Академії

Проректор з навчально-методичної роботи А. В. Чорненко