Перше спільне засідання кафедр Академії у новому 2021-2022 навчальному році

27 серпня 2021 року у Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбулося перше у новому 2021-2022 навчальному році спільне засідання кафедри богослов’я та кафедри соціально-гуманітарних дисциплін за участі ректора Академії, доктора наук з богослов’я, професора, митрофорного протоієрея Олександра Левицького та науково-педагогічних працівників кафедр.

Зустріч очолили завідувач випускової кафедри богослов’я, кандидат наук з богослов’я, доцент протоієрей Василь Гоголь та завідувач кафедри соціально-гуманітарних наук, кандидат історичних наук Руслан Делятинський. У вступному слові завідувач кафедри богослов’я привітав колег з початком нового навчального року, розповів про його особливості, перспективи і завдання. Подякував усім науково-педагогічним працівникам кафедри за активну профорієнтаційну роботу, яка дозволила значно збільшити контингент студентів Академії у 2020-2021 н. р. Відтак, о. Василь Гоголь відзначив готовність кафедри богослов’я та кафедри соціально-гуманітарних дисциплін до нового навчального року та наголосив на необхідності проведення протягом навчального року активної наукової, навчальної, виховної та профорієнтаційної роботи.

Про результати і перебіг вступної кампанії 2021 року доповіли відповідальний секретар приймальної комісії ІФА Руслан Делятинський. Про затвердження змін до освітньо-професійних програм «Богослов’я» за освітніми рівнями бакалавра і магістра та деталями робочих навчальних планів для учасників вченої ради доповів завідувач кафедри богослов’я о. Василь Гоголь.

Щодо визнання здобутих в іноземних вищих навчальних закладах наукових ступенів та обрання за конкурсом і призначення осіб на вакантні посади науково-педагогічних працівників доповів проректор з науково-педагогічної роботи Олег Білоус. Учасники засідання кафедри одноголосно проголосували за визнання здобутих в іноземних вищих навчальних закладах наукових ступенів нових науково-педагогічних працівників. Крім того, Олег Білоус представив перспективний план запланованих в Академії наукових конференцій у 2021 році.

Про особливості організації освітнього процесу, затвердження розподілу навчальної роботи, індивідуальні плани роботи, підвищення кваліфікації (стажування), оновлення профілів у наукометричних базах та рейтингове оцінювання роботи науково-педагогічних працівників кафедри богослов’я та кафедри соціально-гуманітарних дисциплін на 2021-2022 навчальний рік доповіли завідувач кафедри богослов’я о. Василь Гоголь та завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Руслан Делятинський.

Завідувач кафедри богослов’я о. Василь Гоголь представив на обговорення кандидатуру представника кафедри до складу Вченої ради Академії кандидата наук з богослов’я, доцента Руслана П’ясти. Учасники засідання одноголосно підтримали цю пропозицію.

Про порядок обрання студентами вибіркових дисциплін у 2021-2022 навчальному році доповідав завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Руслан Делятинський.

Науково-педагогічні працівники кафедр Академії були ознайомлені з штатним розписом, розподілом науково-педагогічного навантаження та розкладом занять.

На завершення засідання ректор академії о. Олександр Левицький побажав усім плідної праці в новому навчальному році.

 

Інфо-центр ІФА