Студент Академії - переможець Всеукраїнської олімпіади "Юні знавці Біблії"

«Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мт. 5:9) – саме так звучала загальна тематика цьогорічної XІV ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ «ЮНІ ЗНАВЦІ БІБЛІЇ».

За підсумками компетентного журі за дослідження Святого Письма на тему «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мт. 5:9), виконання тестів на Біблійну тематику та публічний захист наукового дослідження, студент магістратури, голова Студентського самоврядування Андрій ЖУК став переможцем XІV Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії-2022» та нагороджений дипломом І ступеня!

Вже традиційно чотирнадцять років поспіль за підтримки Міністерства освіти і науки України в Національному університеті «Острозька академія» під егідою ректора професора І. Д. Пасічника проходить Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії». Також і цього року на базі науково-дослідної лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» у квітні-травні 2022 року відбулася в онлайн-форматі Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії - 2022». Метою олімпіади є підвищення інтересу школярів та студентів до Біблії; виховання духовно-багатої, національно-свідомої особистості; залучення школярів до вивчення курсів духовно-морального спрямування; інформування педагогічної громадськості, батьків про предмети духовно-морального спрямування.

Організатори олімпіади на чолі з професором В. М. Жуковським не могли оминути вкрай важливе питання поширення миру в сучасних умовах життя українського народу. Адже цьогоріч факт російської жорстокої агресії проти України вимагає все більше і більше говорити про чесноту миру. Нажаль, тільки повномасштабне військове вторгнення ворога, змусило сучасне суспільство переосмислити значення миру в нашому житті. Кожен задумується чим є цей мир – в сім’ї, родині, школі, закладі вищої освіти, колективі, спільності, країні… Людство тепер задається питанням – а який той мир? Як його відчути, коли довкола вбивають та руйнують? Апостол Павло у посланні до Филип’ян дає відповідь на питання якого миру маємо прагнути – Божого миру: «І мир Божий, що вищий від усякого уявлення, берегтиме серця й думки ваші у Христі Ісусі» (Флп. 4:7) (із дослідження А. Жука).

Олімпіада проводиться на різних рівнях, останніх з яких є Всеукраїнського значення. Цьогоріч в олімпіаді взяли участь учні 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, учні професійно-технічних училищ, студенти вищих навчальних закладів та переможці відповідних шкільних та регіональних предметних олімпіад, які вивчали предмети духовно-морального спрямування. В загальному було понад 100 учасників із різних областей країни.

Щиро вітаємо Андрія з черговою перемогою Всеукраїнського рівня та бажаємо успіхів!

Інфо-центр ІФА