Презентація порадника для мирян

В ІФБУ буде презентований порадник для мирян
«Виховання мирян до суспільно-політичного життя»

19 березня 2015 року Божого в Івано-Франківському Богословському Університеті ім. св. Івана Золотоустого о 15:00 год., в академічному корпусі (вул. Гарбарська 22, 8-й поверх) відбудеться презентація порадника для мирян «Виховання мирян до суспільно-політичного життя».

Даний захід буде проведено з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» у співпраці з ІФБУ та Бюро УГКЦ з питань екології.

Документ є важливим з огляду на те, що звертає увагу на практичні аспекти виховання та активну участь мирян у суспільно-політичному житті у контексті парафіяльного життя спільноти. Він також служить важливою складовою реалізації стратегії розвитку УГКЦ у рамках визначеної Синодом Єпископів пасторальної програми: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Цікавими та корисними, серед багатьох інших наголосів документу є, зокрема, наступні: необхідність суспільно-політичного виховання мирян, роль духовенства у суспільно-політичному вихованні, сфера культури, сфера сім′ї, сфера школи, сфера праці, зразок планування суспільно-політичного виховання, поради для розуміння пропозиції, духовний та культурний супровід державних службовців, відповідальність за створіння та багато інших важливих тематик.

Даний документ рекомендується для духовенства, вихователів-вчителів, а також для усіх небайдужих мирян, задля особистого та спільнотного формування та розвитку суспільно-політичного життя у світлі християнського вчення.

Запрошуються викладачі ІФБУ, студенти семінаристи, миряни та всі бажаючі.