Початок академічного року в Академії

З нагоди початку нового академічного 2023-2024 року, в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбулися урочисті богослужіння. Божественну Літургію очолив ректор Івано-Франківської академії Івана Золотоустого о. Олег Каськів у співслужінні ректорату академії та ректорату духівників семінарії.

У своїй проповіді під час Літургії отець-ректор Олег Каськів найперше передав вітання від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина до студенської спільноти з нагоди нового академічного року, адже на цей момент Митрополит Володимир перебуває у Римі на Синоді Єпископів УГКЦ.

Відтак ректор академії сказав: "Кожен раз, коли владика висвячує диякона на священника, після того він його прикликає, бере частинку Агнця, тобто самого Бога, і каже: "Прийми цей Агнець і старайся протягом цілого свого життя пронести його гідно і достойно, бо про Нього, – тобто про Агнця, – тебе будуть допитувати у час другого приходу Ісуса Христа»", не питати й навіть не запитувати, а допитувати. Тому я зичу собі, Вам, дорогі отці, і усім Вам, дорогі браття, щоб ви дійшли до цього моменту, коли Владика вам скаже цю фразу. А найголовніше, щоб ми, коли станемо перед Богом і глянемо Йому у вічі, могли сказати, що ми не змарнували цього Агнця, але пронесли його гідно і достойно впродовж нашого життя".

Завершилася Божественна Літургія спільною молитвою за Україну "Боже Великий, Єдиний".

Інфо-центр ІФА