«Жити по справедливості» - побачив світ бестселер про католицьке соціальне вчення

В Академії Івана Золотоустого відбулася зустріч студентів другого курсу бакалаврату із професором кафедри богослов’я, отцем-дияконом Романом Завійським, який є керівником проєкту та випусковим редактором українського видання бестселера «Жити по справедливості».

У даному підручниковому виданні, яке побачило світ під егідою Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, міститься ґрунтовний виклад католицького соціального вчення. Автором книги є священник-єзуїт, доктор соціальної етики, професор морального богослов’я у Фордгамському університеті США Томас Массаро.

Під час зустрічі студентів було ознайомлено із концепцією видання, окреслено структуру книги та її зміст. Присутні мали змогу отримати відповіді на запитання про взаємодію Церков зі світом політики, економіки та суспільних відносин; які погляди Церков на війну і мир; що Церкви кажуть про проблеми екології та захисту навколишнього середовища; який стосунок має особиста релігійна віра до публічних справ плюралістичного суспільства.

Підручник-бестселер містить численні таблиці, які посилюють педагогічний ефект від цієї книжки. Дане видання допомагає якнайповніше зрозуміти католицьке соціальне вчення. Цей підручник адресовано читачам різноманітних університетських освітніх програм, для семінарійних та парафіяльних бібліотек, а також він буде корисний для всіх, хто прагне змінювати світ на краще.

Під час зустрічі також виступили проректор Академії Олег Білоус і директор Бюро УГКЦ з питань екології, доцент кафедри богослов’я Володимир Шеремета.

Студенти отримали відповіді на запитання та взяли участь в дискусії щодо тематики представленого видання.

Придбати дане видання можна в онлайн-крамниці видавництва «Апостол».

 

Інфо-центр ІФА
Фото – Володимир Припхан