Проректор Академії взяв участь у роботі журі Малої академії наук

Вже тривалий час здійснюється співпраця між Івано-Франківською академією Івана Золотоустого та Івано-Франківським обласним відділенням Малої академії наук України, яке очолює Надія Дерев’янко.

В рамках розвитку співробітництва 17-18 січня 2024 року проректор з науково-педагогічної роботи Академії Олег Білоус взяв участь в роботі журі І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у Відділенні філософії та суспільствознавства (секція релігієзнавства).

Зокрема, під час конкурсу-захисту було представлено оригінальне дослідження учениці Тисменицького ліцею Тисменицької міської ради Ангеліни Гури «МОНАСТИРСЬКА» ЦЕРКВА У ТИСМЕНИЦІ – САКРАЛЬНА ПЕРЛИНА ПРИКАРПАТТЯ». Науковим керівником виступив очільник гуртка теології, релігієзнавства та історії релігії Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України Богдан Нагорняк. Роботу представлено у вигляді наукової праці, постера і відеопрезентації.

У дослідженні розповідається про минуле та сьогодення церкви Різдва Пресвятої Богородиці у місті Тисмениці, яка є пам’яткою архітектури національного значення, звертається увагу на її стилістичний гуцульський колорит, унікальність архітектурного монастирського ансамблю (в народі церкву називають «монастирською»). Під час дослідження для повноти вивчення матеріалу залучено широку джерельну базу. У висновках наголошується на потребі збереження церкви як унікальної сакральної пам’ятки.

Інфо-центр ІФА