Студенти пройшли педагогічну асистентську практику

У новому 2024/2025 навчальному році в організації педагогічної асистентської виробничої практики для студентів магістерського рівня вищої освіти впроваджено деякі інновації. Так, студенти проходили практичну підготовку під безпосереднім керівництвом своїх наукових керівників магістерських дипломних робіт, що сприяло інтеграції наукових досліджень в навчальний процес та передачі досвіду науково-педагогічної праці новому поколінню богословів.

Загальне методичне керівництво цієї практикою здійснювали доценти кафедри соціально-гуманітарних дисциплін с. Андрея (Ольга) Маслій і Марія Копчук-Кашецька та завідувач цієї ж кафедри Руслан Делятинський, які 2 вересня 2024 року провели настановчу конференцію.

Педагогічна асистентська виробнича практика тривала з 9 по 27 вересня 2024 року на базі нашої Академії. У цей час студенти ознайомилися з методикою підготовки і проведення аудиторних занять, а відтак провели відкриті лекції та семінари з дисциплін для студентів освітнього рівня бакалавра. Тематика проведених практикантами відкритих лекцій і семінарів була урізноманітнена завдяки тому, що відповідала дисциплінам, які забезпечували їхні наукові керівники: професори кафедри богослов’я о. Олег Каськів і о. Річард Горбань, завідувач кафедри богослов’я п. Василь Тучапець, доценти кафедри богослов’я о. Василь Гоголь, о. Віталій Козінчук, о. Руслан П’яста, п. Андрій Яцишин, о. Петро Козак.

На завершення практики 27 вересня 2024 року студенти-магістранти провели для студентів бакалаврату спільний виховний захід на тему «Свідоме пробудження: ранок як час для духовно-ментального зростання».

Практика завершилася обговоренням звітної документації студентів з науковими керівниками і керівниками-методистами, що сприяло формуванню навичок педагогічної діяльності майбутніх магістрів богослов’я.

Інфо-центр Академії