Студенти Академії взяли участь в міжнародній науковій конференції

22-23 березня 2019 року студенти Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Ігор Станіщук і Григорій Гулковський взяли участь у ХХІ Міжнародній науково-практичній конференції «Релігія і держава у пошуках modus Vivendi: українські реалії та світовий досвід», яка проходила у Львові, в Українському Католицькому Університеті.

Підготував студентів до участі в даній конференції викладач кафедри богослов’я Василь Тучапець в рамках діяльності Студентського наукового товариства ІФА.

Головними доповідачами на конференції були протоієрей ПЦУ, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко; народний депутат України, голова Комітету з питань культури і духовності ВРУ, журналіст Микола Княжицький; доктор історичних наук, проректор з наукової роботи УКУ Ігор Скочиляс; правозахисник, публіцист, релігієзнавець, проректор із питань призначення та місії УКУ, президент Інституту релігії та суспільства УКУ Мирослав Маринович.

Протягом двох днів науковці з України, Білорусі та Польщі ділилися своїми думками щодо оптимізації державно-церковних відносин в Україні у контексті європейського і світового досвіду. Особливо варто відзначити теплу та дружню атмосферу, яка панувала протягом усього заходу. «Ми прощалися із сумом у серці та бажанням якнайшвидше зустрітися знову. Кожен із нас, повертаючись додому, відчував, що він не просто збагатився науковим досвідом та познайомився з новими людьми – ми знайшли тут друзів» – поділився своїми враженнями Григорій Гулковський. Нагадаємо, УКУ вже двадцять перший рік поспіль проводить наукові конференції, в яких беруть участь молоді науковці з різних країн.

Прес-центр ІФА