Академію відвідали відомі українські релігієзнавці

08 травня 2019 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого побували провідний український релігієзнавець, доктор філософських наук, професор, завідувач Відділу філософії та історії релігії Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди Національної академії наук України Людмила Филипович, кандидат філософських наук, старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди Національної академії наук України Оксана Горкуша і заступник з наукової роботи генерального директора Національного заповідника «Давній Галич», кандидат історичних наук Семен Побуцький.

Візит відбувся в рамках реалізації тристоронньої угоди про співпрацю, яка була підписана в Києві 12 березня 2019 року між Івано-Франківською академією Івана Золотоустого, Інститутом філософії імені Г.С.Сковороди і Національним заповідником «Давній Галич».

Гості провели перемовини з ректором Академії митрофорним протоієреєм доктором Олександром Левицьким та проректорами протоієреєм доктором Андрієм Чорненком і Олегом Білоусом. В ході зустрічі було обговорено стан і перспективи співпраці, накреслено пріоритетні напрямки співробітництва, акцентовано увагу на необхідності проведення спільних наукових, просвітницьких та навчально-методичних заходів.

В рамках проекту «Зустріч з цікавими людьми» Людмила Филипович, Оксана Горкуша і Семен Побуцький виступили перед студентським і викладацьким колективами, гостями Академії та відповіли на запитання присутніх.

Гості оглянули фонди Академічної бібліотеки, ознайомилися з наявною матеріально-технічною базою, проведи перемовини з керівником Бюро УГКЦ з питань екології Володимиром Шереметою та виступили в ефірі місцевих телерадіокомпаній «РАІ», «Галичина» і «UA: Карпати».

 

Прес-центр ІФА