Засідання обласного методичного об’єднання бібліотек

29 травня 2019 року директор бібліотеки Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Іванна Стрихар взяла участь у черговому засіданні обласного методичного об’єднання бібліотек вищих навчальних закладів на тему «Книжкова спадщина бібліотек ЗВО: визначення та збереження», яке відбулося на базі науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ.

На засіданні були представники бібліотек Івано-Франківського націанального технічного університету нафти і газу, Івано-Франківського національного медичного університету і Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

На порядку денному обговорювали питання щодо формування та збереження бібліотечних фондів, підвищення професійної кваліфікації бібліотечних працівників, а також усі присутні відвідали виставкову залу рідкісних та цінних видань науково-технічної бібліотеки  ІФНТУНГ.

У секції «Колекції – книжкові пам’ятки у фондовому зібранні університетських бібліотек» директор бібліотеки Академії Іванна Стрихар виступила з доповіддю « Унікальні стародруки фонду рідкісних і цінних видань Митрополита Андрея Шептицького в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого», де представила слайд-презентацію першодруків – інкунабул, які зберігаються в даному фонді та потребують ретельного наукового дослідження.

Щира подяка директору науково-технічної бібліотеки доценту Роману Богдановичу Пуйді за запрошення та наукову співпрацю.

Іванна Стрихар