Проректор академії взяв участь в роботі круглого

10 вересня 2019 року проректор з наукової роботи Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Олег Білоус взяв участь в роботі круглого з міжнародною участю «Про важливість освіти з паліативної допомоги в Україні». Захід проходив у Івано-Франківському національному медичному університеті. Розпочала роботу круглого столу перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк, яка наголосила на важливості об’єднання зусиль різних структур і організацій задля вдосконалення надання паліативної допомоги в Україні.

В роботі круглого столу взяли участь представники Івано-Франківської ОДА і обласної ради, міської влади, навчальних закладів, релігійних, медичних, соціальних, благодійних структур тощо.

Із презентаціями виступили міжнародні експерти з паліативної допомоги, зокрема директор світового альянсу госпісної та паліативної допомоги пан Стефен Конор, виконавчий директор Європейської Асоціації Паліативної Допомоги пані Джулія Лінг, професор Мальтійського госпіталю пан Петер Ніеланд, керівник академії з паліативної допомоги при Johannes-Hospice-Munster пан Андреас Стеглі та інші.

Учасники круглого столу обмінялися думками щодо ситуації в Україні в галузі паліативної допомоги, виокремили проблемні питання, провели дискусію щодо можливих шляхів вдосконалення і оптимізації паліативної допомоги та обговорили напрями співпраці.

Під час роботи круглого столу голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ отець Ярослав Рохман презентував книгу «Кваліфікаційний курс паліативної допомоги для духовних наставників».

Інфо-центр ІФА