Підписано Договір про організацію військової підготовки студентів

Івано-Франківська академія Івана Золотоустого і Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника підписали Договір про організацію військової підготовки здобувачів вищої освіти Академії за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки Університету. Документ підписали ректори Олександр Левицький та Ігор Цепенда.

Підписання Договору відкриває більше можливостей для здобувачів освіти. Зокрема, студенти Академії отримали можливість навчатися на кафедрі військової підготовки Університету, відповідно до затвердженої програми підготовки офіцерів запасу за військово-обліковою спеціальністю, користуватися навчальним комплексом кафедри військової підготовки, його матеріально-технічною базою та навчально-методичною літературою.

Після закінчення навчання за програмою підготовки офіцерів запасу студенти Академії отримають військове звання “молодший лейтенант запасу”.

Окрім того, в контексті здобуття студентами Академії богословської освіти за рівнями бакалавра і магістра, реалізація даного Договору відкриває можливості випускникам стати військовими капеланами.

Інфо-центр ІФА