Відкрите заняття з літургійного богослов’я

26 жовтня 2021 року для студентів другого курсу заочної форми навчання за спеціальністю «Богослов’я» завідувач кафедри богослов’я о. Василь Гоголь провів відкриту лекцію з дисципліни «Літургійне богослов’я» в храмі Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата. У порядку взаємовідвідування та дружнього візиту на лекції побував і завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Руслан Делятинський.

Лектор у невимушеній формі провів своєрідну екскурсію в семінарійному храмі, фахово характеризуючи всі частини храму – притвор, храм вірних і святилище. Студенти мали можливість детальніше ознайомитися з історією формування та символікою християнського храму візантійської традиції, практичним призначенням богослужбових речей, усвідомити сакраментальну природу здійснення Божественної Літургії.

Особливу увагу отець Василь звернув на складові елементи іконостасу, один із ярусів якого відображає дванадесяті свята річного кола церковного календаря. Окремо лектор акцентував на Пресвятій Тайні Євхаристії, яка є центральним елементом Літургії.

Наприкінці студенти мали можливість отримати відповіді на додаткові питання щодо особливостей служіння священиком Божественної Літургії.

Інфо-центр ІФА