В Академії відбулася лекція-"прес-конференція"

1 листопада 2021 року для студентів-богословів другого курсу Івано-Франківської академії Івана Золотоустого доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Оксаною Лютак була проведена лекція-“прес-конференція” в онлайн-форматі на тему: «Насильство як психологічний феномен».

Тема насильства є актуальною в сучасному світі, а її вирішення потребує комплексного підходу багатьох фахівців: психологів, поліції, соціальних служб, медиків, педагогів тощо. Без сумніву, богослови через духовне наставництво і моральний авторитет можуть суттєво допомогти у вирішенні проблеми насильства в сім’ї чи будь-якій іншій соціальній сфері.

На лекції студенти мали можливість поспілкуватись з начальницею відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Олександрою Бабецькою та старшим інспектором відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Богданом Настичем. Студенти дізнались про різні форми насильства, особливості прояву психологічного, фізичного, економічного насильства; способи профілактики насильства у сім’ї, психологічні ризики виховання дитини батьками, схильними до насильства. Офіцери поліції навели приклади зі свого практичного досвіду; роз’яснили, як правильно має реагувати свідок у ситуації насильства. Студенти мали змогу задати запитання, які стосувались юридичних аспектів, тонкощів безпеки на дорогах тощо. Загалом, вони отримали цінні практичні знання для подальшого фахового вдосконалення й розвитку.

Інфо-центр ІФА