Основне про вступні на бакалаврат (НМТ)

Міністерство освіти і науки затвердило Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Нагадуємо, що через воєнні дії в Україні цьогоріч скасовано проведення традиційних вступних випробувань до закладів вищої освіти, відповідно втратив чинність наказ, що регламентував проведення ЗНО.

Для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей) будуть використовувати результати національного мультипредметного тесту (НМТ).

Важливо, що з 20 травня до 7 червня потенційні учасники НМТ мають підтвердити своє бажання складати тест і повідомити про те, де саме вони його планують проходити!

Передбачено проведення трьох сесій НМТосновної – 18 липня – 10 серпня, додаткової – 16–20 серпня, спеціальної – 12–16 вересня. Переважна більшість учасників НМТ братиме участь в основній сесії тестування, а ті, хто не матимуть змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної. Графік проведення НМТ затверджено наказом МОН від 12 травня 2022 року № 434.

Детальніше - ТУТ.

Український центр оцінювання якості освіти