Магістрант Академії - переможець конкурсу "Завтра.UA"

В рамках стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонд В. Пінчука здійснює пошук, добір та підтримку обдарованих і цілеспрямованих студентів провідних закладів вищої освіти (ЗВО) України. Добір стипендіатів програми відбувається за результатами щорічного відкритого загальноукраїнського конкурсу.

Цьогоріч до участі у Конкурсі – 2021/22 Стипендіальної програми «Завтра.UA» було зареєстровано 465 пакетів документів студентів з 102 українських ЗВО, серед яких допущено до оцінювання у 1-му турі 440 конкурсантів. За результатами оцінювання 1-го туру до 2-го туру допущено 402 конкурсанти. Після проведення оцінювання у 2-му турі до 3-го туру допущено 308 конкурсантів.

За результатами трьох турів переможцями конкурсу стали 93 студенти, які представляють 43 заклади вищої освіти України.

Серед переможців цьогорічного конкурсу є і наш студент факультету гуманітарних наук, магістрант спеціальності «041-Богослов’я» освітньої програми «Богослов’я», голова студентського самоврядування Андрій Жук. Він подав на конкурс наукову роботу «Громадсько-релігійна діяльність єпископа Української Греко-Католицької Церкви Михайла Сабриги». Проблемою дослідження став богословсько-історичний аналіз суспільної діяльності громадського діяча, яка мала великий вплив на формування тогочасного суспільства. Вирішення цієї проблеми не тільки забезпечить подальший курс наукових досліджень про життя та діяльність постаті єпископа, а й дасть конкретну оцінку подій і явищ які мали місце в розвитку УГКЦ в другій половині XIX ст. та впливають на сучасне становлення суспільно-церковного ладу. Науковий керівник – кандидат історичних наук, завідувач кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін Академії – Делятинський Руслан Іванович.

Детальніше ТУТ.

Вітаємо переможця та бажаємо йому подальших успіхів!