В Академії відбувся науково-практичний семінар

09 жовтня 2020 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого пройшов науково-практичний семінар «Свята Гільдеґарда Бінгенська: приклад до захоплення і наслідування вчора і сьогодні».

Подія обʼєднала як теперішніх, так і колишніх студентів катехитично-педагогічного навчально-наукового інституту Академії, осіб, які знають та практикують наслідування, в тому числі лікувальні рецепти святої Гільдеґарди, а також всіх зацікавлених.

До учасників семінару зі вступним словом звернулася ініціаторка семінару, директорка катехитично-педагогічного інституту Академії, кандидатка наук з богослов’я сестра Віталія Іванюк. Вона зауважила, що організатори заходу мають на меті не тільки познайомити аудиторію зі святою містичкою і вчителькою церкви, але й дозволити сердечно та емоційно відчути таланти святої Гільдеґарди.

Під час проведення семінару було використано музичні твори святої, іконографію, літературу і театрально представлено історичне середовище праці та й саму святу бенедиктинську абатису.

Через комунікаційну платформу ZOOM всі охочі мали можливість долучитися до семінару.

На завершення до учасників семінару звернувся проректор з наукової роботи ІФА Олег Білоус, який зазначив важливість таких зустрічей з метою ознайомлення та дослідницького вивчення особистостей, які не втратили своєї актуальності і продовжують бути цікавими для людства.

 

Інфо-центр ІФА
Фото – Роман Везучий